Pogoji poslovanja

1. Splošno
2. Naročanje izdelkov
3. Dostava izdelkov
4. Razprodani izdelki
5. Prevzem izdelkov v naročniškem centru
6. Cene
7. Plačilo
8. Pridržek lastninske pravice
9. Odstop od pogodbe - vračilo izdelkov in vračilo kupnine
10. Garancija
11. Stavrna napaka
12. Odgovornost in reševanje sporov
13. Piškotki in oglaševanje
14. Varovanje podatkov
15. Brezplačni vzorci, ankete


1. Splošno
Ti splošni pogoji poslovanja veljajo za prodajo izdelkov, objavljenih na spletni strani www.superkozmetika.si in www.radardetektor.si, spletni trgovini podjetja
NaTV d.o.o. (v nadaljevanju NaTV)
Savska cesta 3a
1000 Ljubljana
Telefon: 080 35 48 (brezplačna številka)
E-mail: info@natv.si

Splošni pogoji so objavljeni na spletni strani, zato se šteje, da je vsak potrošnik, ki pregleduje vsebino in naroča blago, seznanjen z njihovim celotnim besedilom.

Potrošnik ob oddaji naročila v spletni trgovini tudi izrecno potrjuje, da je s temi pogoji v celoti seznanjen.

V primeru naročila po telefonu, se potrošnika jasno seznani z vsemi glavnimi sestavinami teh pogojev. Ob prevzemu naročenih izdelkov po telefonu mora kupec podpisati sklenitev prodajne pogodbe.


2. Naročanje izdelkov
V spletnih trgovinah lahko izdelke naročite na naslednji način:

   Preko košarice v spletni trgovini
   S klikom na gumb "Naroči" oziroma "Dodaj k naročilu" izdelek dodate v košarico. V primeru, da želite opraviti nakup izbranih izdelkov, v košarici kliknite gumb "Potrdi in nadaljuj". Na 2. koraku košarice izpolnite podatke za račun in dostavo ter način dostave in plačila ter zaključite nakup s klikom na gumb "Potrdi naročilo".

   Preko naročilnice v spletni trgovini
   S klikom na gumb "Kliknite za naročilo" odprete naročilnico, kjer na 1. koraku vpišete podatke za račun in dostavo. Na 2. koraku izberete želeni paket ter način plačila in dostave. Nakup zaključite s klikom na gumb "Potrdi naročilo".

   Preko telefonske številke na spletni strani


Izdelke lahko naročite tudi z izpolnitvijo naročilnice na darilnem bonu.

Pri naročilu preko obrazca na spletni strani je obvezna navedba telefonske številke, na katero vas bomo lahko brezplačno obveščali o poteku naročila (vsi prejeti SMSi so za vas brezplačni). Glede odstopa od naročila glejte točko 9.


3. Pakiranje in dostava izdelkov
Izdelke bomo dostavili s Hitro pošto GLS ali s Pošto Slovenije v primerni paketni embalaži. V kolikor vas ob obisku poštarja ne bo doma, vam bo le-ta pustil obvestilo o prispeli pošiljki. Paket z naročenimi izdelki vas bo na dogovorjenem prevzemnem mestu čakal še 5 dni (GLS) oziroma 8 dni (Pošta Slovenije). V tem roku ga lahko prevzamete na dogovorjenem prevzemnem mestu.

Provizijo za prenos kupnine, ki jo dodatno zaračuna GLS ali Pošta Slovenije, v celoti prostovoljno poravna podjetje NaTV d.o.o.

Stroški pakiranja, dostave in poštnine za posamično enkratno naročilo redne ponudbe v spletni trgovini znašajo 3,90 € s Hitro pošto GLS oziroma 3,90 € v primeru dostave s Pošto Slovenije, ne glede na vrednost naročila ter števila morebitnih dostav, s katerimi bi bilo potrebno izdelke ob takem naročilu dostaviti. To ne velja v primeru nagradnih iger ali ob naročilu brezplačnih vzorcev (glej točko 14.), ali če je bilo blago vrnjeno ter nato ponovno poslano zaradi razlogov na kupčevi strani.

Naročeno blago bomo dostavili, če bo to le mogoče, v običajnem zakonskem roku, ki znaša 30 dni od prejetega naročila, vendar je povprečni čas dostave 1-5 dni od prejetega naročila. V kolikor blaga ne bo možno dostaviti v zakonskem 30-dnevnem dobavnem roku, vas bomo, takoj ko bo mogoče, obvestili o predvidenem roku dostave. V primeru, da NaTV v zakonskem roku ne izpolni svoje obveznosti, imate pravico odstopiti od pogodbe.


4. Razprodani izdelki
V posameznih primerih se lahko zgodi, da vam posameznega izdelka ne bomo mogli dostaviti, ker je razprodan oziroma ga nimamo več na zalogi, čeprav to na spletni strani ni označeno. O tem vas bomo nemudoma obvestili. Prosimo vas za razumevanje.


5. Prevzem izdelkov v naročniškem centru
Žal prevzem v naročniškem centru ni mogoč. Prav tako ni mogoče vračilo izdelkov v naročniškem centru.


6. Cene in akcijske ponudbe
Vse cene, navedene v katalogu oziroma na spletni strani, so izražene v evrih in vsebujejo DDV. Izdani račun vsebuje poleg cene izdelka tudi stroške pakiranja in dostave v višini, navedeni na naročilnici.

Akcijske ponudbe (popusti) so lahko tedenske ali dnevne, oblikujejo se v odvisnosti od povpraševanja in razpoložljive zaloge.

Darilne bone, ki se unovčijo na 1. oziroma 2. koraku naročilnice, lahko naročite preko telefonske številke 080 35 48.

Podjetja oziroma zavezanci za DDV morajo pri naročilu predložiti identifikacijsko številko oziroma davčno številko.
Podjetje NaTV d.o.o. je DDV zavezanec in obračunava DDV v skladu z zakonom. ID za DDV podjetja NaTV d.o.o.: SI48660167
Cene veljajo od 13.6.2014 do preklica oziroma sprememb.
7. Plačilo
Naročene izdelke plačate na naslednji način:

   1. Plačilo po povzetju
   2. Plačilo po predračunu preko spletne banke (UPN obrazec) - iz vašega bančnega računa na naš bančni račun

V 1. primeru blago plačate z gotovino ob prevzetju, pri čemer strešek prenosa denarja (t.i. vplačnina) krije NaTV. V primeru pošiljanja z dostavno službo GLS pa je ob prevzemu možno tudi plačilo z bančno kartico Maestro, MasterCard ali Visa;
V 2. primeru blago plačate preko svoje spletne banke, pri čemer vam banka zaračuna provizijo za plačilo UPN naloga po svojem veljavnem ceniku;

Za pravne osebe veljajo enaki pogoji naročanja in plačila izdelkov.

Pridržujemo si tudi pravico dostave samo proti plačilu po predračunu.
V primeru, da stranka naročenega blaga ne prevzame, je v bodoče mogoče le plačilo po predračunu.


8. Pridržek lastninske pravice
Pridržujemo si lastninsko pravico na prodanih izdelkih in le-ti ostanejo last NaTV-a tudi potem, ko so vam izročeni, vse dokler kupnine zanje ne plačate v celoti.


9. Odstop od pogodbe - vračilo izdelkov in vračilo kupnine
Naročilo izdelkov lahko kadarkoli prekličete. Naročilo prekličete tako, da nam to sporočite preko obrazca za kontakt, pošljete sporočilo na info@natv.si, pokličete na 080 35 48 ali pošljete izpolnjen obrazec za odstop od pogodbe, ki je na voljo tukaj.

Če izdelek ne deluje pravilno ali ne deluje v skladu z vašimi pričakovanji, nam pišite preko obrazca za kontakt, pošljite sporočilo na info@natv.si ali pokličite na 080 35 48, kjer vam bomo lahko pomagali s potrebnimi pojasnili. Na ta način se boste izognili morebitni napačni uporabi izdelka in poškodbam samega izdelka ter morebitnim poškodbam drugih stvari.

Če vam naročeni in prejeti izdelki vseeno ne bi ustrezali, lahko v roku 30 dni od prejema odstopite od pogodbe tako, da nas o tem obvestite preko obrazca za kontakt, pošljete sporočilo na info@natv.si ali pokličete na 080 35 48. Po obvestilu o odstopu od pogodbe morate blago vrniti v roku 14 dni na naslov:

   NaTV d.o.o.
   Savska Cesta 3A
   1000 Ljubljana

*na podlagi 7. točke 5. odstavka 43.č člena zakona ZVPot-F, vračilo zapečatenega blaga (kozmetika) zaradi varovanja zdravja in higienskih vzrokov ni mogoče. Vendar vam tudi v tem primeru nudimo prostovoljno 30-dnevno garancijo na zadovoljstvo. Če po uporabi prvega izdelka z rezultati uporabe ne bi bili zadovoljni, nas o tem obvestite v 30 dneh od nakupa - nato nam lahko odprto embalažo izdelka, in preostale neodprte, v roku 14 dni vrnete na naš naslov, mi pa vam bomo povrnili kupnino. POZOR: kupnino vam povrnemo le v primeru ene (1) odprte embalaže. V kolikor je odprt in uporabljen več kot 1 enak izdelek, vam kupnine ne povrnemo. Povedano drugače: pri nakupu 3 enakih izdelkov, lahko v okviru te garancije porabite le 1 izdelek, preostala 2 morata biti v primeru vračila originalno zaprta.

V primeru vračila izdelkov strošek poštnine krije stranka sama, razen v primeru drugačnega dogovora.

Vračajočim izdelkom mora biti priložena kopija računa ter vaši osebni podatki skupaj s številko osebnega bančnega transakcijskega računa, kamor vam vrnemo denar. V kolikor ste že plačali dostavljeno blago, vam bomo vrnili kupnino, ki ste jo plačali za vrnjene izdelke.

Med osebne podatke ob vračilu blaga zapišite številko vašega osebnega transakcijskega bančnega računa, kamor naj se nakaže plačana kupnina - v kolikor imate dostop do tiskalnika, si lahko natisnete obrazec (klik) oziroma se po njem zgledujete. Vračilo kupnine v gotovini oziroma s poštno nakaznico ni mogoče, saj podjetje ne posluje z gotovino.

Denar vam bomo vrnili takoj, ko bo to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema obvestila o odstopu od pogodbe.

Neprevzem paketa ali vračilo izdelkov v 30-dnevnem roku od prevzema naročenega blaga, se prav tako šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.


10. Garancija
Za vse elektronske naprave velja 1-letna garancija na kvaliteto. Garancija teče od datuma nakupa/izročitve. Garancijski pogoji so natisnjeni na zadnji strani prejetega računa oziroma iz navodil izdelka, ki jih prejmete ob dostavi blaga. Pregled in odpravo napak, v kolikor v navodilih izdelka ni navedeno drugače, opravimo v podjetju NaTV. V kolikor to traja več kot 45 dni, vam izdelek zamenjamo z novim, če to ni mogoče, pa v celoti povrnemo kupnino za izdelek.

V primeru, da izdelek ne deluje pravilno ali ne deluje v skladu z vašimi pričakovanji, nam pišite preko obrazca za kontakt, pošljite sporočilo na info@natv.si ali pokličite na 080 35 48, kjer vam bomo lahko pomagali s potrebnimi pojasnili. Kupljene izdelke nam lahko pošljete v servisni pregled po pošti v primerni paketni embalaži.


11. Stvarne napake
V kolikor se na izdelku v roku 2 let po prevzemu pokažejo stvarne napake, mora uporabnik v zakonskem roku ponudnika obvestiti o napaki in v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in ponudniku omogočiti, da izdelek pregleda. V zvezi s tem se uporabljajo zakonske določbe Obligacijskega zakonika in Zakona o varstvu potrošnikov.

Napaka je stvarna:
- če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet;
- če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana;
- če stvar nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;
- če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.


12. Odgovornost in reševanje sporov
Za zaplete in težave, ki bi nastale ob morebitni nepravilni uporabi izdelka, podjetje NaTV d.o.o. ne odgovarja. Prav tako zaposleni v centru za pomoč uporabnikom spletne trgovine NaTV.si niso pristojni za osebno reševanje morebitnih težav glede uporabe izdelka. Komunikacija poteka izključno preko spletne strani, elektronske pošte ali telefona. Osebni obisk in demonstracija izdelkov v prostorih podjetja nista mogoča. V primeru reklamacij se ravnajte po točki 10.

Podjetje NaTV d.o.o. ne priznava nobenega izmed izvajalcev izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Platforma za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS).


13. Piškotki in oglaševanje
V osnovi NaTV.si uporablja lastne piškotke, v katerih shranjuje informacije o tem, katere strani uporabnik obišče in spremeni vsebino spletne strani glede na vrsto brskalnika ali glede na druge informacije, ki jih pošlje uporabnik preko brskalnika.

S pomočjo piškotkov tržimo tudi našo ponudbo preko različnih spletnih oglaševalskih mrež, od katerih uporabljamo tudi storitev »Remarketing« podjetja Google in Facebook. Ta storitev nam omogoča prikazovanje oglasov naše ponudbe na različnih spletnih straneh, in sicer tudi točno določenim uporabnikom, na podlagi piškotkov, ki so jih obiskovalci dobili ob obisku spletne trgovine NaTV.si.

Piškotki tretjih strani se na vaš računalnik naložijo ob privoljenju. To je ob sprejemu pogojev poslovanja, v postopku naročanja izdelkov, reševanja anket in sodelovanja v nagradnih igrah.

Od prikazovanja specifičnih oglasov oglaševalske mreže Google Display Network se lahko odjavite s klikom tukaj. Več si o samem oglaševanju in zbiranju podatkov preko Googla lahko preberete tukaj. Vsi podatki, pridobljeni na opisan način, so z naše strani uporabljeni za t.i. »remarketing« oziroma ponovno trženje.

Piškotke lahko tudi onemogočite
Nastavitve za sprejemanje piškotkov lahko urejate v vašem brskalniku. Več informacij dobite na spodnjih straneh:
Chrome
Firefox
Interne Explorer 9
Internet Explorer 7 in 8
Opera (stran v angleškem jeziku)
Safari (stran v angleškem jeziku)


14. Varovanje podatkov
Vaši osebni podatki bodo skrbno varovani v skladu z veljavnimi predpisi. Podatki, pridobljeni ob vpisu na novice, prejetju naročila, tudi nepotrjenega oziroma nedokončanega (opravljen le 1. korak naročila, kar pomeni registracijo v spletno trgovino), nagradnih igrah in anketah, bodo uporabljeni za pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov, reklamacij ter ostale potrebne komunikacije med vami in NaTV-jem.

V primeru naročila izdelkov se strinjate, da vaše ime, priimek, naslov in telefonsko številko posredujemo pogodbeni kurirski službi, ki opravi dostavo naročenih izdelkov.

Vsi osebni podatki, tudi tisti, ki so bili pridobljeni izključno za namen trženja, se v podjetju hranijo za nedoločen čas oziroma do izrecne pisne zahteve za izbris.

Računi oziroma pogodbe se hranijo na sedežu podjetja NaTV d.o.o., Savska cesta 3A, 1000 Ljubljana. Stranka lahko kadarkoli na pisno željo prejme duplikat računa oziroma pogodbe.

V kolikor boste izrazili željo, da ne želite prejemati informativnih materialov in reklamnih sporočil, bomo to brezpogojno upoštevali.


15. Brezplačni vzorci, ankete, nagradne igre
NaTV organizirana tudi nagradne igre, ankete in razdeljevanje brezplačnih vzorcev.

Preden lahko posameznik sodeluje v nagradnih igrah, anketah ali razdeljevanju vzorcev, se mora registrirati na spletni strani www.natv.si s svojim email naslovom ali telefonsko številko.

V okviru nagradnih iger, anket in razdeljevanja brezplačnih vzorcev se zbirajo podatki za potrebe analize trga in trženja izdelkov. Sodelujoči dovoljujejo uporabo podatkov za potrebe izpolnitve naročila, statističnega vzorčenja, prilagajanja in segmentacije ponudbe, za raziskave trga, obveščanje o ponudbi, novostih in ugodnostih, obveščanje o poslanih pošiljkah, izvajanje usmerjenega ciljnega oglaševanja ter za pošiljanje drugega reklamnega gradiva. Navedene podatke lahko navedeno podjetje obdeluje za lastne potrebe do preklica privolitve posameznika. V času upravljanja osebnih podatkov ima posameznik možnost vpogleda in ažuriranja podatkov v zbirki, ter lahko od NaTV zahteva trajno ali začasno prenehanje uporabe njegovih osebnih podatkov oz. izbris iz zbirke.
Pridobljeni podatki se po potrebi združujejo z ostalimi bazami podjetja NaTV.

Brezplačni vzorci so namenjeni testiranju izdelkov. Pri naročilu brezplačnih vzorcev se potrošnikom lahko zaračuna strošek pakiranja in dostave, ki se obračuna ali na kos naročenega vzorca ali na posamezno naročilo.


NaTV d.o.o.
Savska cesta 3 A
1000 Ljubljana

Ljubljana, 24.10.2016